Zarząd firmy JANISZEWSKI THERMOTRANSPORT SP. Z O.O. uznaje zapewnienie wysokiej jakości wykonywanych usług transportowych oraz zachowanie jakości towarów i bezpieczeństwa zdrowotnego żywności za podstawową wartość funkcjonowania firmy na rynku odbiorców usług transportowych
i spedycyjnych.

Priorytetem firmy jest zapewnienie dostaw własnymi, nowoczesnymi środkami transportu towarów zgodnych z wymaganiami klientów i przepisów prawnych, oferowanie kompleksowych usług od załadunku, przez transport i wyładunek oraz utrzymanie wysokiej terminowości świadczonych usług transportowych i spedycyjnych. Firma zapewnia środki transportu objęte rozbudowanym systemem telematyki.

Firma JANISZEWSKI THERMOTRANSPORT SP. Z O.O. przywiązuje dużą wagę do zapewnienie odpowiedniej jakości obsługi klientów poprzez możliwość kontaktu z wysoko kwalifikowanymi spedytorami. Firma dba
o kompetencje i świadomość odpowiedzialności pracowników za jakość i bezpieczeństwo żywności poprzez zapewnienie ustawicznego szkolenia w zakresie jakości towarów i usług, higieny środków transportu oraz bezpieczeństwa żywności.

Działania jakościowe firmy uwzględniają uzyskiwanie przez pracowników świadomości ważności realizowania celów jakościowych i spełniania wymagań prawnych w zakresie bezpieczeństwa żywności. Istotnym celem firmy jest zapewnienie ciągłego identyfikowania ryzyk, ich przyczyn i skutków, w tym szczególnie zagrożeń bezpieczeństwa żywności i podejmowanie działań zmierzających do ich redukcji do akceptowalnego poziomu, zapobiegania lub eliminacji.

Kierownictwo firmy, w przypadku zlecania usług zewnętrznym dostawcom,  realizuje szczegółową procedurę nadzoru nad przewoźnikami w zakresie przestrzegania w czasie transportu żywności dobrej praktyki higienicznej, stosowania systemu analizy zagrożeń i krytycznego punktu kontroli oraz wymagań jakościowych dotyczących przewożonych towarów;

Zarząd oraz pracownicy firmy JANISZEWSKI THERMOTRANSPORT SP. Z O.O. zobowiązują się do spełniania wymagań dotyczących transportu towarów, zapewnienia jakości i bezpieczeństwa żywności oraz do ciągłego doskonalenia systemu zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności opartego na wymaganiach normy ISO 9001, CODEX ALIMENTARIUS oraz przepisów prawa żywnościowego.

 

GLINCZ, 2022.01.03                                                                                                 Karol Janiszewski / Prezes Zarządu